23 Aralık 2021 Perşembe

Skalite Ödülleri-Yılmaz Parlar


 SKAL İstanbul “Karanlıktan Aydınlığa”

Seyahat ve turizm endüstrisinde lider bir uluslararası kuruluş olan Skal International, bünyesinde Başkanlığını Ayşe Önen’in yaptığı Skal İstanbul kulübü tarafından verilen, hem seyahat hem de turizm ilerlemesi aynı zamanda fiziksel, kültürel ve sosyal çevrenin etkileşiminin önemine ve seyahat edenin sorumluluğuna ve ihtiyacına vurgu yapan her yıl değişik konseptle, seyahat ve turizm endüstrisindeki sürdürülebilir başarıyı artırmaya tetiklemeye yönelik aktif rol oynayan, Skalite Kalite Ödülleri, bu yıl hizmeti geçen 25 yılı doldurmuş üyelere teşekkür plaketi verilerek değerlendirildi.



Seyahat ve turizm endüstrisinin tüm paydaşlarını ve sektörün önemli isimlerini bir araya getiren, 1998 yılından beri kesintisiz olarak yapılan ve kalite odaklı tek ödül olan Skal İstanbul Kulübü Skalite ödüllerin bu yılki temasına  ( Karanlıktan- Aydınlığa ) uygun olarak “Bir arada olduğumuz sürece, her karanlık, birbirimizin ışığı ile yolumuzu bulduracaktır” sözüyle Başkan Ayşe Önen turizmimizin canlanmasına ufuk açtı.



21 Aralık 2021 Salı akşamı İnter Contiental Hotel ev sahipliğinde Skalite Kalite Ödülleri gecesine, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB)  Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Uluslararası Skål Dernekleri Federasyonu Başkanı Sadık Altıparmak, Uluslararası Skål Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcıları Orhon Atameriç,  Murat Altunay, 2008 Dünya Başkanı ve Skål İstanbul Geçmiş Dönem Başkanı Hülya Aslantaş, 2014 Dünya Başkanı Salih Çene, Skål İnternational Temsilcisi Asuman Tarıman, Uluslararası Skål Dernekleri Federasyonu Geçmiş Dönem Başkanı Faik Alsaç, Skål International Onur üyesi Somer Özkök, Skål İnternational Türkiye Kulüp Başkanları, Skål International İstanbul Kulübünün Geçmiş Dönem Başkanları, Skal İstanbul Kulübü yönetim kurul üyeleri,  As Başkan Can Arınel, Selma Tatar, Mustafa Yalçın, Merve Kadıoğlu Sönmez, Meltem Tepeler, Seyhan Ayel, Tülay Salihoğlu, Tezcan Ödemir, Atilla Acet, Uygar Kocaş, Sevda Yılgaz, Dilek Camcıoğlu ve çeşitli turizm temsilcileri ve Skal üyeleri katıldılar.



Açılış konuşmasında Ayşe Önen; Skål International İstanbul Kulübü’nün, dünya başkanı Hülya Aslantaş önderliğinde, Cumhuriyet’imizin 75. Yılı olan 1998’de başlattığı söyledi. Skalite Kalite Ödülleri’nin 24. süne katılanlara hoş geldiniz diyerek  “Bu yıl, Skål International İstanbul Kulübü’müzün kuruluşunun da 65. Yılı. Ne mutludur ki, 65 yıldır süren bu dostluk, hala ilk günkü enerjisi ile devam etmekte. Bu nedenle, pandeminin tüm zorluklarına rağmen bu geceye katılımınız çok değerliydi” dedi ve teşekkür etdi



Başkan Önen “Skalite, hepimizin de bildiği gibi, sektörümüzde kaliteyi öne çıkaran hizmetleri, faaliyetleri, ve etkinlikleri ödüllendirmek, bu konuda turizm sektörünün tüm paydaşlarını özendirmek ve Türk turizminin gelişimine katkıda bulunmak için, “kalite” odaklı planlanmış, tek ödül törenidir. Aynı zamanda, dünya Skål ’unda da bir ilktir ve pek çok ülkeye de ilham vermiştir. Bu noktada, sevgili Hülya Başkan’ıma, Skål dünyasına bir ilki armağan ettiği için, huzurlarınızda tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu seneki Skalite ödüllerimizi, hakkettiği gibi, büyük sahnelerde, görkemli prodüksiyonlarla, sahiplerine verebilmeyi, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, biz de çok arzu ederdik inanın. Geçen yıl buna benzer bir anonsu yaptığımda: “Önümüzdeki yıl her şey güzel olacak..” diye çok ummuştuk ancak ödül törenini organize ederken, coşkulu kutlamalarımızı ne yazık ki biraz daha ötelememiz gerektiğini gördük.” Açıklamalarında bulundu. 



Önen, geçen iki yılın değerlendirmesini “Malum, zor iki seneydi. Tüm sektör temsilcilerimiz, zorlu koşullarla “yeni normal” e adapte olmakla uğraştılar uzunca süre. Belirsizlikle mücadele ettiler, ayakta kalma kaygısı yaşadılar. Turizmde kalite ödüllerini, böylesi zorlu bir dönemde, kalite olgusunu da koruyabilen tüm paydaşlarımız hak ediyor esasında. Sektörümüzün tüm değerlerine sahip çıkan siz değerli üyelerimizi tek tek candan kutluyoruz.” Sözleriyle üyelerin fedakarca hizmetlerine atıf yaptı.

  


Sektör olarak tek dil olabilmek adına daha çok çabalıdıklarını,  dünya başkanlığı seçimlerinde bile “birlikte hareket edebilmek” kavramı, her şeyden daha önemli olduğunu,  Burçin Türkkkan , Skål Dünya Başkanı olduğunu bir  olunduğunda her şeyin üstesinden birlikte gelineceğini, söyleyen Ayşe önen 25 yılını dolduran duayen üyelere teşekkür plaketi vermeyi uygun gördüklerini ifade etdi



Önen, “en uzun gecenin, artık yavaş yavaş yüzünü aydınlık gündüzlere döndüğü 21 Aralık’ da olsun. Bu nedenledir ki bu yılın konseptini: “Karanlıktan Aydınlığa” olarak belirledik.  Umarım, sembolikte olsa bu gece, sektörümüzün tekrar huzura kavuştuğu, aydınlık günlerin başlangıcı olur.”şeklinde Açıklamalarında bulundu



Teşekkür Plaketlerini alan isimler; Cem Hülya Aslantaş, Kemal Neslihan Ozyigit, Kamil Melis Berk, Hakan Şebnem Babila, Vedat Sena Bayrak, Patris İlgin Lepkovski, Hüseyin Sırma Kurtoğulları, Mehmet Önkal ve eşi, Özen Dallı ve eşi, Deniz Anapa ve Duygu Anapa, Müberra Eresin, Afet Anapa, Pinar Kartal Timer, Mithat Zeki Dinçer, Öznur Çilingiroglu, Ayşe Naz Külhancı, Leyla Üstel, Üstün Özbey, Turgay Kıran, Nur Tezol, Çetin Gürcün, Yalçın Manav ve Firuz Bağlıkaya.



Başkan Ayşe Önen her bir plaket alan için tanıtım açıklamalarda bulundu; TÜROB Başkanı Müberra Eresin hakkında; “Sırada çok özel bir isim daha var. Skal İstanbul’a 1995’de üye oldu. Başarılarıyla övünç duyduğumuz, eğitimini, birikimlerini sektörümüze adayan bu iş insanı, taşıdığı kimliklerinin yanı sıra, kişiliği, dostluğu, samimiyeti ile de hepimizin çok sevdiği biri. Dostumuz, benim de can arkadaşım, TUROB gibi çok önemli bir birliğin başkanlığını başarı ile sürdüren, Eresin Otelleri’nin de patroniçesi,.”



Skal İstanbul yönetim kurul üyesi Selma Tatar hakkında; “Sıradaki isim çok sevgili başka bir dostumuz. Kulübümüze 1995’de üye oldu. 

Hemen anlayacaksınız kim olduğunu. Çok saygı duyduğumuz Tatar Ailesinin en genci. Kulübümüzün genel sekreteri. Değerli başkanlarımızdan duayen turizmcimiz Nadiye Tatar ın kurduğu 

Sultan Turizm’in yöneticisi. Çok sevgili dostum canım”

 


TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya hakkında; “Sırada yakışıklı, karizmatik ve başarılı bir turizmci var şimdi. Skal İstanbul’a 1996’da üye oldu. Sektörümüzde büyük emeği vardır. 2017’den bu yana TÜRSAB Başkanlığı’nı başarı ile yürütüyor. Dostane ilişkileri, dinamizmi, hedefleri ve gerçekleştirdikleriyle gurur duyduğumuz, Detur markası sahibi.” 




Skalite özel ödülleri Dünya Skal yeni başkanı Burçin Türkan ve iki sporcu Mete Gazoz, Busenaz Sürmeneli’ye verildi.


Ayşe önen Dünya Skal yeni başkanı Burçin Türkan hakkında; 

“Öncelikle gerçekten hakkettiği bir görevi, Yılmadan, usanmadan, 

üstün gayretleri sonunda başarıyla elde etti. Dik ve kaliteli duruşu ile hepimizin takdirini kazandı. Türkiye Skal’ ları olarak hepimizin gurur kaynağı, Dünya Skal yeni başkanı Sayın Burçin Türkkan. Kendisi Amerika’da olduğu için aramızda olamadı ve gönderdiği video mesaj ile sevincimize ortak olmak istedi.”


 

Ödül töreninde Yeni üyelerin ritüelleri yapıldı. Şerif Yenen, Caner Egin, Sarko Yazmaci Skal İstanbul Kulübü üyelerine dahil oldular.


65 yıl özel pasta, yönetim ve Skal Başkanları eşliğinde Ayşe Önen tarafından kesildi.


Müzik eşliğinde verilen resepsiyonla tören sonbuldu.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanat Merkezi Summart’da Aporia-Yılmaz Parlar

ANASAYFA SİYASET EKONOMİ TURİZM BİLİŞİM SAĞLIK GIDA OTOMOTİV EMLA...